Waar doe ik het voor?

Deze vraag kreeg ik van ‘mijn’ coach, die mij helpt, wat meer relaxed om te gaan met de stress die vooral de tweede lockdown mij heeft gegeven. Stress, ontstaan door een situatie die werd opgelegd.

Een moeilijke periode, met té veel tijd om na te denken

Waar waren mijn gedachten?

Ik ben boetiek tis moi begonnen om vrouwen blij te maken. Vrouwen die wellicht nét zo blij zouden zijn als ik was, toen ik voor het eerst een linnen item aantrok van designer Hugo Flear. Maar óók, omdat er door mijn inzet en verkopen, werk zou zijn voor de 5 naaisters en 3 printers die voor Hugo Flear werken. [Deze mensen, wonend in een township, zouden in elk geval een ‘normaal’ salaris verdienen als ik goed zou verkopen. Idealisme? Ja, inderdaad! Waarom? Goede vraag. Misschien omdat ik jarenlang voor langere tijd in Zuid Afrika in een township hebt gewerkt als vrijwilliger? Dagelijks geconfronteerd met de strijd tegen de wanhoop en armoede. Van dichtbij heb gezien/ervaren hoe moeilijk en schrijnend dat is].

Maar.….alles liep anders!

Begrijp me niet verkeerd. Ik wil niet klagen. Gezien de omstandigheden mag ik helemaal niet mopperen. Ik moet wél realistisch mijn idealen ‘bijstellen’. Dat heeft consequenties voor alles en iedereen die op de een of andere manier bij boetiek tis moi betrokken is. Concreet: alles, van materialen, print en maakkosten, transport en stijging van de Zuid Afrikaanse rand, maakt dat de items in prijs zijn verhoogd..

Wat blijft hetzelfde?

Mijn inzet voor jou. Het is gebleken dat de meeste cliënten van boetiek tis moi mijn inzet zéér waarderen. Op [meestal] afspraak, krijg je alle aandacht en tijd die je nodig hebt om zelfverzekerd en comfortabel te passen. Zonder pottenkijkers en zonder koop verplichting mits je zelf 100% zeker bent van je keuze. En wanneer je die keuze hebt gemaakt, dan zie ik het ook.

Wat ik dan zie?

Jouw blik naar jezelf in de spiegel. Je draait van link naar rechts, stopt de handen in de zakken, [ja, ieder item van Hugo Flear heeft heerlijke zakken], loopt een rondje door de boetiek, kijkt in de andere spiegels en ziet en voelt hoe mooi en zelfverzekerd je jezelf laat zien in dát item.

Dat noem ik voortaan ‘Kwaliteitstijd’!

Mijn stresscoach gaf me deze benaming mee, voor de tijd die ik in een cliënt investeer. Ik voelde meteen dat het klopte. In de kwaliteitstijd voor de cliënt ga ik ver. Niks is me teveel, ik kijk mee, denk mee en daag je uit. Pas als jij aangeeft dat het genoeg is geweest, stop ik.

Waarom ik dat doe?

Omdat ik van mening ben dat iedereen het waard is!

Dat noem ik voortaan ‘Kwaliteitstijd’!

Mijn stresscoach gaf me deze benaming mee, voor de tijd die ik in een cliënt investeer. Ik voelde meteen dat het klopte. In de kwaliteitstijd voor de cliënt ga ik ver. Niks is me teveel, ik kijk mee, denk mee en daag je uit. Pas als jij aangeeft dat het genoeg is geweest, stop ik

Ga ik te ver in mijn idealisme?

De tijd zal het leren. Mogelijk vind ik samen met mijn cliënten de weg, om van boetiek tis moi een succes te maken en kunnen we met elkaar in de toekomst 10 naaisters en 6 printers aan het werk houden. Mijn stress coach zal me helpen de balans te vinden.

Wil jij gebruik maken van mijn kwaliteitstijd?

Wil jij ook gebruik maken van mijn kwaliteitstijd? Je bent van harte welkom. Neem contact met mij op. Ik zie ernaar uit.

Anja - Tis moi

Anja van de Zand – Eigenaresse van Tis Moi

Mijn naam is Anja van de Zand, ervaringsdeskundige op het gebied van overgewicht. Met veel enthousiasme heb ik ontelbaar veel vrouwen professioneel begeleid in hun strijd tegen de kilo’s. Wil jij ook ervaren wat de bijzondere kleding van Hugo Flear voor jouw lichaam doet? Kom naar mijn boetiek!