Op bezoek bij Hugo en zijn partner Dennis.

Er is veel gebeurd sinds februari 2020, toen ik de laatste keer bij hen was. Er zou 29 maart 2020 een modeshow zijn, waarin we zouden laten zien, wat alleen bij Hugo Flear in Kaapstad en bij boetiek tis moi. te koop is. Alles liep anders. Het heeft verder geen uitleg nodig. Voor iedere ondernemer gooide
corona alles overhoop. We zien ons bezoek als een nieuwe start.

Hoe gaan we verder?

Samen met Hugo heb ik gekeken naar nieuwe modellen en nieuwe prints voor de zomer. De bestelling is gedaan en natuurlijk hopen Hugo en ik op positieve reacties. En nog steeds geldt dat het kopen van een jurk of tuniek van Hugo Flear een beleving is. Omdat zijn items tijdloos, uniek, onderscheidend, kleurrijk en duurzaam zijn. Van 100% linnen wat zacht is en [bijna] niet kreukt door een speciale behandeling.

Wat hebben we nog meer gedaan?

Mee geweest naar de vrouw die de patronen maakt. Naar de naaisters thuis om te zien hoe ze werken. Nieuwe modellen gepast in zijn eigen werkplaats en feedback gegeven. Veel gepraat en geluisterd met en naar elkaar. Afspraken gemaakt voor wie, waar verantwoordelijk voor is. Besproken hoe we elkaar
kunnen helpen en kunnen groeien in Kaapstad en in Schijndel. Kortom, we hebben elkaar beter leren kennen en we zien er alle twee naar uit om onze samenwerking voort te zetten. Er wordt kei hard gewerkt om een hoogwaardig product te produceren. Hugo en Dennis werken 6 dagen per week zonder er een cent voor zichzelf uit te halen. Iedere cent gaat opnieuw in het bedrijf om te groeien. Ze zetten zich in, om een merknaam op te bouwen die ze in meer landen willen verkopen. Daarnaast krijgen de vrouwen en mannen die bij hen werken een eerlijk salaris. Hierdoor kunnen ze legaal wonen [weliswaar in townships] maar door het betalen van een lage huur hebben ze water en stroom in een stenen ‘huisje’. Hun kinderen en voor sommige ook al kleinkinderen, kunnen naar een goede school en hebben een reële kans straks te kunnen gaan studeren.

Wat doet Hugo nog meer voor zijn werknemers?

Behalve zijn werknemers, is iedere vrouw of man die iets wil leren in de mode industrie, welkom bij hem. Als ze bereid zijn hard te werken, geeft hij ze graag de kans zich te ontwikkelen. Leren ontwerpen, patroon tekenen, naaien, nou ja, alles wat komt kijken bij het tot stand komen van een mooi item. Dat vind ik persoonlijk geweldig. Veel designers uit Zuid Afrika laten hun kleding maken in Azië, omdat het daar goedkoper is. Hugo vindt het juist zo belangrijk om ‘éigen’ mensen van de straat te houden en gunt ze een betere toekomst. Vooral in deze tijd is dat een mooi doel. Op het moment leven er in Kaapstad 35% meer daklozen dan 2 jaar geleden vóór corona. Het is treurig om te zien, dat het nog erger kon worden dan het al was.

Hoe jij ook iets kunt betekenen?

Denk je erover een mooie jurk of tuniek van Hugo Flear te kopen? Weet dan dat het zeer wordt gewaardeerd. Er zit zoveel méér achter een item van Hugo Flear. Geen inkoop bij een grote organisatie, alles wordt met de hand en de naaimachine gemaakt. Binnenkort [als de fotograaf van Hugo terug is van vakantie] komen er foto’s op de website van de nieuwe collectie. 23 februari zijn wij terug in Nederland met de nieuwe lente en zomercollectie. Graag tot ziens bij boetiek tis moi. Je bent van harte welkom. Neem contact met mij op. Ik zie ernaar uit.

Anja - Tis moi

Anja van de Zand – Eigenaresse van Tis Moi

Mijn naam is Anja van de Zand, ervaringsdeskundige op het gebied van overgewicht. Met veel enthousiasme heb ik ontelbaar veel vrouwen professioneel begeleid in hun strijd tegen de kilo’s. Wil jij ook ervaren wat de bijzondere kleding van Hugo Flear voor jouw lichaam doet? Kom naar mijn boetiek!